Close
Hvem er du uden dit netværk?

Hvem er du uden dit netværk?

Sparringspartner

Jeg har længe gået og tygget på at skrive om emnet “netværk”. For mig startede idéen om et godt og solidt netværk, da en tidligere kæreste forklarede mig, at han altid havde “a guy” til at skaffe alting. Det var imponerende nok sandt. Han kendte altid én, som kendte én der lige kunne hjælpe.

Men for mig er mit netværk blevet langt mere end det. Faktisk har det udviklet sig til nogle meget tætte venskaber, som jeg ved er uundværlige. De vigtigste i mit netværk er mine sparringspartnere. Der er nogle få udvalgte, som jeg ved altid vil give mig deres ærlige mening, og har lyst til at høre på idé nr. 573, som jeg lige har fået og har brug for, at tale med nogen om. De mennesker er de vigtigste, når jeg arbejder som selvstændig.

Hvordan finder jeg en god sparringspartner?

Der er mange måder at gøre det på. Jeg har set folk slå op i netværksgrupper, at de søger ligesindede og den vej igennem begynder de at tale med andre, som forstår deres mindset. For mit eget vedkommende er det sket, når jeg er stødt på nye mennesker på sociale medier. Jeg har aldrig været bleg for at tilføje en ny ven på Facebook, og jeg er heller ikke fedtet med at følge profiler på Instagram. Finder jeg et opslag interessant, så skriver jeg gerne en kommentar eller skriver bagom til personen. Nogle gange opstår der bare den der elektricitet, hvor man ved at man har mødt en person, som man ikke bør slippe igen.

 

Hvem er dine sparringspartnere?

Jeg vil til at starte med fortælle, at jeg af natur er meget tillidsfuld. Så hvis folk åbner sig op overfor mig, så begynder jeg gerne at sparre med dem med det samme. I øjeblikket skriver jeg med lidt forskellige på Instagram, som jeg ikke har kendt længe, men vi har en god kemi og har fælles emner, som vi gerne vil kæmpe en kamp for. Nogle har jeg planer om at mødes med IRL, hvor andre indtil videre, blot er online bekendtskaber. Men man skal ikke være bange for, at tage en tur på café og tage en “sparringskaffe”. Det er lidt sjovere end altid at sidde bag tasterne.

Men der er også dem, som jeg har kendt i mange år. Det er samtidig dem, som kender min baggrund og er tæt inde på livet af mig. De er selv freelancere og kender til bagsiden af medaljen. Det er dem jeg går til når tingene er helt sorte og modet er helt forsvundet. Så minder de mig om gode tider, kommer med brugbare inputs og idéer, som giver min verden farve igen.

Hvornår bruger du dem?

Jeg tror næsten ikke at der går en dag, hvor jeg ikke skriver med mindst én af dem, som jeg bruger til at sparre med. Det er ikke altid et nyt stort projekt, som vi skal tale om. Nogle gange er det bare en lille ting, som driller eller en kunde, hvor opgaven er svær at løse, og jeg har brug for et ekstra sæt øjne.

Jeg forsøger ikke at tage mere af deres tid end højst nødvendigt, da jeg selv ved, hvor meget tid er værd i en freelancers liv. Derfor værdsætter jeg dem i høj grad og er altid klar til give sparring den anden vej.

Inden corona havde en af mine sparringspartnere (og rigtig gode veninder) og jeg businessbrunch, hvor vi satte os ned og fik vendt alle tanker og idéer med hinanden. Vi kunne snildt ende med, at sidde der i 4-5 timer og stadig ikke være færdige når vi rejste os for, at betale regningen. Men hvis der er noget, som jeg kan anbefale, så er det, at tage tid ud af skemaet til, at ses fysisk og bare glide ind i en boble af iværksætter snak med et andet menneske, som forstår dig og din situation. Jeg ved at vi begge savner det, og i den grad glæder os til at vi må gøre det igen.

Der er ikke en endelig facitliste over, hvordan du netværker korrekt eller bruger din sparringspartner. Jeg ved blot, at du kommer meget længere ved, at være åben og turde at dele, frem for at putte med det hele selv. Jeg var aldrig nået så langt i mit liv, hvis det ikke havde været for alle de helt utrolige mennesker, som jeg har omringet mig med.

Hav en dejlig weekend.

Olivia Noel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: