Close
Støt en lille kunstner

Støt en lille kunstner

“Hvorfor er de så dyre?”

I går, delte jeg et billede af en fin lille kop, fra Lars Rank Keramik, som min søde veninde, havde givet mig i fødselsdagsgave. Jeg var klar over at det ville skille vande og de mange RC fanatikere, ville komme efter mig, men jeg havde ikke set det komme, at folk ville klage over prisen.

Koppen koster ca. 300 kr. Hvilket jeg finder værende en helt normal og rimelig pris, hvis en lille kunstner, skal have råd til at tjene lidt penge, når alle omkostninger er betalt.

Ah, kan det nu også passe?

Som jeg flere gange, måtte forklare damerne i tråden, så koster værksted, materialer, produktion, tid, udvikling mm. virkelig mange penge. Du kan ikke producere i store mængder og den vej, spare lidt penge. I stedet, laver du små partier, skal selv markedsføre, skabe kontakt til butikkerne, som skal sælge dit produkt og samtidig skabe en hype omkring dit produkt.

Desværre, var det svært for et par af kvinderne at forstå, selv efter ovenstående, var penslet ud. Nej, den var stadig dyre end deres hellige RC kopper, som jo var i anden liga, end “min lille kop, med grim skrift”. En kvinde, tog sig endda den frihed, at sætte malergrej fra Tiger ind, sammen med en billig hvid kop, hvor man da selv kunne skrive samme tekst på koppen. Jeg havde mest lyst til at sige, at hun da også kunne sætte sig ned og tegne et par Muselkopper og sætte dem op i skabet, for at se om følelsen var den samme? En kvinde, blev endda så fornærmet at hun blokerede mig. Og jeg holdt ellers tonen sober. Men nu er hele indlægget væk, så jeg kan desværre ikke vise jer et par af de sjovere printscreens, da ejeren af FB siden, åbenbart holdt med RC-kvinderne. Oh well… Jeg fik 1.000 likes og en masse kvinder skrev, at de ville gå ud og købe den. FEDT, for den lille kunstner. Gratis eksponering, som var velfortjent.

De små kunstnere

Jeg har selv været selvstændig, og ved derfor hvor meget det hele kræver, at starte et lille firma op, helt fra bunden. Så når jeg kan hjælpe andre eller læser dem blive nedgjort, går jeg i forsvar. For man skal ikke sparke til dem, der ligger nederst og kæmper. Stræk dem en hånd og hjælp dem i stedet op.

Jeg har i mine år, gået på forskellige små markeder, for at købe noget unikt, både til mig selv og som gaver. Hvor jeg samtidig støtter de små kunstnere, der er på vej op. Du får noget, som er langt mere unikt og ikke i forvejen står i kæmpe stabler hos naboen.

Jeg ser hvert år, folk fylde deres spiseborde op med RC, træ aber mm. for at stable den højeste bunke, med tomme æsker, de har tømt, efter at have fået for 10.000 kr. designermærker i julegave, der nu skal vises frem på de sociale medier. Det eneste jeg kan tænke, er at jeg da hellere ville bruge pengene på at rejse end at fylde mit hjem med det samme junk, som alle mine andre veninder, også har stående. Men det perfekte og polerede look, på dine sociale medier, skal jo stå knivskarpe, så det går ikke at lave om på den slags. I guder.

Nå, men jeg har købt keramikskåle fra en lokal designer, til min mor og jeg. Solgt ud af en masse af mine ting. Og brugt dem på at rejse en tur til Spanien. Og jeg er helt sikker på, at det har givet både designer, min mor og jeg, mere end hvad hele det spisebord, af tomme æsker, har kunne give til RC-damerne.

Ægte lykke

Hvis jeg i dag tog den gamle Friends quiz, som vi plejede at tage, når vi havde edb, på min handelsskole, så var jeg blevet Phoebe. “I want my things to have meaning”. Yes, det er mig. Kald mig hippie. Snobbet. Fjollet. Jeg er ligeglad. Jeg kan simpelthen ikke se hvordan det kan skabe rigtig ÆGTE lykke, at købe sig fattig i masse producerede ting, som fylder op i hjemmet.

Nu vil jeg sætte endnu flere ting til salg, så jeg kan tage på en ny rejse, om et par måneder. SES!

Xx
Olivia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: