Close
Rejser du alene?

Rejser du alene?

På tur med sig selv

Jeg har haft emnet oppe og vende tidligere, men efter flere opfordringer, tager jeg det op igen. Nemlig, det at gøre ting alene.

Lige nu, sidder jeg og skriver, fra min lejlighed i Spanien. Den er min i 4 dage. Min, helt alene. Manden er blevet derhjemme, imens jeg er taget på spanske eventyr. Jeg gjorde det samme sidste år. Samme by, nyt område.

Jeg opdaterer løbende på min IG story (med samme navn, som min blog), hvor jeg tager mine følgere med på ture, og oplevelser i byen. Så jeg føler mig langtfra, helt alene. Men jeg lader op. Nyder den smule varme der er og den første dag, blev jeg allerede stoppet af 10 forskellige mennesker, som talte spansk til mig. Selvom jeg ligner en bleg almindelig dansker. Den ene ville blot fortælle mig, at jeg havde en smuk nederdel på. Et andet ældre ægtepar, ville spørge om vej. Hey! Jeg ligner en lokal. Min vært er super flink og har gjort opholdet nemt for mig, selvom der har været lidt komplikationer med lejligheden. Jeg skal i aften, ud på min lokale yndlings bar og drikke drinks. ALENE. Altså, indtil der er nogen som tager kontakt til mig. For det plejer som regel at ske. Og så linjerne er klare, så ved jeg at det bliver en herlig oplevelse. Det er skønt at møde nye mennesker. Især, når det er udenfor de danske grænser.

Fordele ved at rejse alene

Her er 7 gode grunde, til at hoppe på flyveren og tage af sted, all by yourself:

1. DU bestemmer ene og alene tempoet. Det giver måske sig selv, men det er virkelig den største nydelse, at du ikke skal være afhængig af andre og omvendt. Jeg var faktisk på vej ud af døren, da jeg gik i gang med dette indlæg. Det havde jeg ikke kunne gøre, hvis jeg rejste med en anden. Så nu drikker jeg hvidvin og blogger, uden dårlig samvittighed.

2. Du planlægger selv dine seværdigheder. Du kan opleve de ting, som du finder interessant og skal aldrig gå på kompromis. Ahhh! I dag var jeg på kunstmuseum og i en kirke. Og bagefter spillede jeg pokemon go (Yes, I know…), i en halv time, indtil jeg fandt en lokal café, hvor jeg spiste pizza og så “You” på min telefon. Efterfølgende, gik jeg hjem og drak et glas vin og spiste en pakke jordbær, inden jeg tog en lille morfar. Day, well done.

3. Du kan spise hvor og hvad du ønsker, uden at skulle diskutere, hvad I har lyst til i aften.

4. Du bestemmer selv, hvor tidligt du vil stå op.

5. Og samtidig, hvor sent du har lyst til at gå i seng.

6. Du bestemmer hvor turen går hen og hvornår. Jeg besluttede mig for at rejse, for ca. 2 uger siden. Tjekkede min kalender og bookede. Vupti! Det tog min højst en time.

7. Der er faktisk ingen hensyn at tage, udover dine egne.

Bliver din kæreste ikke sur?

Det er faktisk det spørgsmål, som jeg har fået flest gange. Både fra følgere, men også fra venner. Men nej, det gør han ikke. Faktisk, var han det som opmuntrede mig til at tage afsted. Og bare rolig, det er ikke fordi han vil have hele lejligheden for sig selv eller fordi han er træt af mig. Han ved, hvor meget det giver, at lade mig have mit eget og samle energi. Og så er det altså sundt at savne hinanden, bare engang imellem. Han rejser selv af sted, på forretningsrejser, et par gange om året og her bakker jeg ham også op.

Man får man ud af at rejse alene?

Hvis du ikke allerede nu kan se alle fordelene, ved at rejse alene, så er det måske ikke noget for dig? Jeg ELSKER mit eget selskab. Yes! Jeg syntes faktisk at jeg er pænt awesome. Og keder jeg mig, så lytter jeg til en lydbog eller starter noget stille jazz. Jeg har også min notesbog med mig overalt, så jeg brygge på idéer og tanker, når jeg sidder og tømmer et par glas vin, på en af de spanske barer. Og så går jeg rigtig meget rundt. Der er så smukt og autentisk, uanset, hvilket gadehjørne, du runder, så det er bare at komme af sted.

Jeg håber at det har givet jer lidt svar, og ikke mindst indsigt i, hvorfor jeg rejser alene. Det bliver i hvert fald ikke sidste gang.

Har du selv rejst alene? Så del dine bud, på fordele ved at tage af sted, i kommentarfeltet.

Xx
Olivia Noel

2 thoughts on “Rejser du alene?

  1. Jeg rejser stort set altid alene. Sidste år tog jeg toget til Hamburg, Amsterdam og London. Forrige år var jeg alene i Edinburgh og har også rejst rundt i Australien i 10 måneder alene, nogle år tidligere. Giver dig helt ret i at friheden til at gøre hvad man vil, hvornår og hvor er det bedste. Oftest bor jeg på hostels og der er altid mennesker at snakke med, så ensomhed er sjældent 🙂

    1. Det lyder virkelig eventyrligt 🙂

      En god idé at bo på hostels. Især når man rejser væk i længere tid af gangen. Til mine minirejser, fungerer det bedst blot at være mig. Og så får jeg altid kontakt med folk, om jeg vil det eller ej 😛

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: