Close
Næstekærlighed

Næstekærlighed

Bloggeradvent

Jeg er hoppet ud i det og gået sammen med en flok bloggere, om at sende adventsgaver rundt til hinanden. Vi skal hver især, sende for 100 kr. gaver. Dvs. 25 kr. pr. pakke. TROEDE JEG! For jeg fik min i går og den overgik VIKRELIG min egen, som jeg har sendt af sted. Den var fyldt med chokolade, fodskrub, bodycreme, håndskrevet kort og tegning. Det var SÅ gennemført. Stor tak til Sennie, som til dagligt blogger på www.sententia.dk

Jeg selv, havde sendt en lille krystal af sted, til en sød pige, som dog virkede glad nok for gaven. Men næste år, fordobler jeg lige værdien i gaverne, for at kunne være med de andre #Newbiebloggerenher

Men udover, at vi får de her flotte gaver, så skal man også skrive om dem, hver søndag. Så nu kan I være sikre på, at jeg skriver mindst ét opslag, de næste par uger. Følg med på instagram, under vores fælles hashtag #bloggeradvent

Sygdom, suk…

Der har været lidt stille, her på bloggen, men mine sidste 3 måneder, har kun stået på sygdom. Først fik jeg virus på balancenerven, herefter hold i nakke/ryg og til sidst, ramt af voldsom forkølelse. Da jeg var færdig med at være syg, blev min lille hund Molly, i stedet meget syg og vi frygtede en overgang for, at vi ville miste hende helt. Hun er “kun” 8,5 år gammel og små hunde som hende, har normalt en levetid, på næsten det dobbelte. Så vi følte os godt snydt, da hun endnu, har en masse gode år i sig. Midt i det hele, skiftede vi dyrlæge og har nu fundet den mest fantastiske i Hellerup, som vi også skal besøge igen i morgen, da vi fortsat skal give hende medicin, samt et ugentligt blodprøve tjek.

Så derfor, føler jeg at den sidste lange tid, ikke ligefrem har været værdig, til at komme på bloggen.

Baby, I´m back!

Men nu er jeg tilbage. Sådan da. Der er en masse, som jeg skal nå og er bagud med. F.eks. min lille virksomhed, Hippo Media, hvor jeg underviser andre i brugen af SoMe. Jeg håber at min hjemmeside, kan være klar i løbet af den kommende uge, så jeg for alvor kan sætte den i gang igen, og min drøm om at være freelancer, for alvor kan blomstrer.

Næstekærlighed

Men tilbage til min overskrift “Næstekærlighed”. Jeg tænkte at den var passende, da jeg føler at jeg er blevet taget godt af, i den sidste lange tid, af både venner og familie. Ikke mindst, pga. den flotte pakke, som jeg har fået i adventsgave og mine forældres store “survivel december pakke”, som var fyldt med godter og gaver.

Men næstekærlighed er mange ting. Lige nu, kører der en debat, ovre på Facebook, som jeg normalt aldrig vil gå ind, da ikke selv har en religion eller tror på en gud (ud over mit spirituelle univers). Derfor er det ikke en kamp, jeg plejer at tage op. MEN da jeg kom hjem, sent fredag aften, efter at have hjulpet med en flytning, dukker der en video op af en kvinde, der bærer niqab, på mit Facebookfeed. Hun fortæller, med tårer ned af kinderne, om at hun er blevet verbalt overfaldet, da hun var ude for at handle ind. Hun har oplevet det flere gange, men denne gang, fik hun det på video. Hun bliver kaldt øgenavne og der bliver råbt, at hun skal tage hjem, hvor hun kommer fra. Hvortil hun svarer, at hun er fra København.

Sammen kan vi stoppe hadet

Og det er netop hvad hun er. En ung, Københavnsk kvinde, akkurat ligesom jeg. Hvad hun vælger at bære af påklædning, skal ikke blive så stor en udfordring, at hun ikke engang, kan gå ned og handle ind i det lokale supermarked, uden at hun skal blive antastet, diskrimineret OG herefter, smidt ud af en medarbejder.

Havde jeg selv været tilstede, og set optrinnet, havde jeg været den første til at gribe ind. Og ja, det havde jeg. For jeg har gjort det før og jeg gør det gerne igen. Vi skal behandle hinanden med gensidig respekt.

For uanset, på hvilket grundlag, man bliver antastet, så sætter det sig i en. Og kan let gøre det, i rigtig mange år herefter. Det kender jeg fra mig selv. Dog, ikke fra religiøse sammenhænge, men jeg kan desværre komme med mange historier. Men da de ryger over i #Metoo genren, kan vi tage dem en anden gang.

Alle skabsracisterne, føler desværre, at de nu har fået et frikort, til at måtte lave civilanholdelser og antaste kvinder, der bærer niqab, pga. den nye lovgivning, som er lavet, udelukkende for at ramme et lille bitte fåtal af mennesker. Men husk nu, at bag tørklædet, gemmer der sig et menneske, med sjæl, historie og følelser, som uden tvivl, hver dag, får lov til at gå en masse igennem, fordi der findes uoplyste mennesker, som mener at det er i orden, at blive grov, blot fordi, de ikke forstår en anden persons valg.

Så hvis du oplever det ske, imens du er i nærheden, så træd til og råb op. Få flere personer til at gå med, så vi kan få standset disse overgreb, som nu foregår ved højlys dag.

Det er noget af en kamp, at gå ind i. Men jeg tror på at det er nødvendigt, for at alle kan få det godt.

Det var et kærligt julebudskab herfra.

Xx
Olivia Noel

11 thoughts on “Næstekærlighed

 1. Ha ha ha! Det er måske fordi, min gave fyldte en del mindre, end den vilde gave, som Sennie sendte 😛
  Og endnu engang tak, fordi du er så sød <3

  Knus Oli

   1. Ja, det er virkelig herligt! Jeg ELSKER også at læse de andre indlæg og se hvad de har fundet på – det er virkelig herligt <3

 2. Hej Olivia
  Synes nu din bjergkrystal til Jeanette var godt fundet på
  Jeg er også med for første gang, men kan også godt fornemme at nogen kører lidt over budgettet på de 100 kr. Men tænker det vigtigste er tanken bag og ikke pakkens størrelse
  God dag‍♀️
  Louise

  1. Mornings Louise

   Hvor er du sød tak ✨

   Jeg har også overskredet det en smule, på flere af mine, men det var mest fordi jeg ikke syntes at jeg kunne få noget ordentligt i det prisleje

   Ja, jeg kunne læse mig frem til at hun også var lidt spirituel, så det hjalp mig lidt, at være på hjemmebane der

   Har du fået fine gaver? Jeg har slet ikke nået at læse alle blogindlæg endnu ❤️

   God dag og glædelig jul

   Kram Olivia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: