Close
Mit liv elsker at stå på hovedet

Mit liv elsker at stå på hovedet

Bedst som jeg troede at jeg havde styr på det hele, vender alting rundt.

Mandag morgen, kom jeg glad på arbejde. Jeg startede d.1 feb. så alt var helt nyt. Men i stedet for at starte på en frisk arbejdsuge, blev jeg hevet ind til en opsigelse. Jeg kunne desværre ikke få en ordentlig begrundelse, så jeg blev lige sat 2 måneder tilbage + lidt ekstra gæld, da jeg netop har holdt fri i hele januar, inden jeg skulle starte nyt job.

Efter et par dage, hvor jeg har været godt rundtosset over fremtiden, har jeg valgt at tage dagpengevejen. For at kunne gøre dette, skal man lukke og slukke sit firma helt ned. Så det har jeg netop gjort.

Der skulle lige vendes nogle tanker og tages et par dybe indåndinger, før jeg kunne klikke på knappen og lukke ned, efter flere år som selvstændig.

Kort tid efter, ringede afdelingen for selvstændige, fra min a-kasse til mig. De tog sig god tid til at besvare alle mine spørgsmål og jeg fandt ud af at jeg gerne må åbne min virksomhed op igen, når der er gået ca. 3 måneder, hvor jeg har den med supplerende dagpenge. Så muligheden for at fortsætte som selvstændig senere, er ikke helt udelukket.

Men som han sagde, så skulle jeg tage et par dybe indåndinger og holde ferie indtil d.22 marts, hvor jeg er ude af min karantæne (man får 3 uger, når man lukke sin egen virksomhed). Så det er planen.

Jeg overvejer at tage en tur til jylland og besøge alle dem jeg kender derovre. Men inden jeg rejser, skal jeg lige komme mig over chokket over at stå i denne situation.

Men hurra for at jeg har oprettet mit lille pusterum herinde. Billedet er taget efter jeg i går, var ude og gå en lang tur i kulden, for at samle tankerne.

Tak til alle der følger med i mit eventyr.

Xx

Olivia Noel

10 thoughts on “Mit liv elsker at stå på hovedet

 1. Tak for indlægget – det “glæder” mig, at jeg ikke er alene om at leve et liv, som beslutter sig for at stå på hovedet. Så tak. Nogle gange kan man føle sig som den eneste.
  Men… Jeg har selv egen virksomhed ved siden af dagpengene. Jeg skulle ikke lukke den.
  Held og lykke med alting!
  De bedste hilsner,
  Anja

  1. Hej Anja

   Tak for den positive opmuntring. Det er nemlig rigtig rart at vide, at man ikke står helt alene.

   Havde du den før du kom på dagpenge? Jeg har aldrig hørt om at man har måtte beholde den, når man gik på dagpenge. Men jeg er kun lykkelig for at høre om nogle, der har fundet et smuthul.

   Min rådgiver fortalte mig at politikerne så småt er begyndt at kigge på os selvstændige, der er på dagpenge. Så fra oktober, mener de at reglerne vil blive lavet om, så man gerne må starte en virksomhed imens man er på dagpenge, med henblik på at komme til at arbejde fuldtid. YAY! Et lille win. Deres store MEN, er at vi så kun får lov til at bruge 30 uger på det, fremfor de 78 uger, som vi har i dag.

   Men jeg fik at vide at jeg måtte starte op igen om ca. 3 måneder. Så det er indtil videre planen. Og indtil da, vil jeg gå i tænkeboks og arbejde med hvordan jeg kan gøre min virksomhed, endnu mere succesrig.

   Hvad hedder din virksomhed og kan jeg følge med nogle steder? Vi små virksomhedsejere, må jo bakke op om hinanden 🙂

   Hav en skøn dag,
   Olivia Noel

 2. Hej Olivia
  Ja, jeg havde min virksomhed inden dagpengene. Ved siden af mit fuldtidsjob. Men for at få dagpenge skulle jeg sikre mig, at jeg kun arbejdede max 15 timer om ugen – og uden for normal arbejdstid. Der er så mange regler. Og jeg bliver også lidt forvirret over det, du skriver. Hihi 😀

  Du kan desværre ikke følge mig. Og nu får det mig til at tænke på, jeg måske burde have en hjemmeside 😉 Indtil videre har det bare ikke været nødvendigt.

  Hvad går din virksomhed ud på? 🙂
  Jeg er journalist. Og jeg så dit opslag på Facebook gennem Katrine Lund, som jeg tidligere har arbejdet sammen med 🙂
  Du må også have en god dag!

  /Anja

  1. Wauw, det har jeg aldrig hørt om tidligere. Og jeg er ellers godt inde i reglerne. Hvilken a-kasse har du?

   Jeg havde mit eget lille kommunikationsbureau, hvor jeg hjalp små og mellemstore virksomheder med deres SoMe, branding og idéudvikling.

   Tak for godkendelse på FB og LinkedIn.

   Hvilket jobs søger du? Så kan jeg holde øje 🙂

   Åh, Katrine er så sød. Det er skønt at hun er kommet lidt tættere på DK igen.

   God aften,
   Olivia

 3. Hej Olivia
  Jeg forstår ikke helt din oplevelse, og at du skal lukke din virksomhed.
  Giv mig et kald på 26841203, så kan jeg fortælle/forklare. Vi har tidligere været i kontakt omkring SoMe, så det er helt trygt at give et kald 🙂
  Du skal nok lande på fødderne igen.
  Hav en god dag.

  1. Hej Christian

   Jeg har allerede lukket min virksomhed, da jeg kommer i karantæne i 3 uger, var det vigtigt for mig, at få det gjort så hurtigt som muligt. Om et par måneder, må jeg åbne den op igen. Der er jo alverdens regler, når det kommer til virksomheder. Og da min ikke har haft 3 sammenhængende regnskabsår, er jeg nødt til at lukke den ned, for at få mine dagpenge.

   Det er pænt af dig at jeg må ringe, men jeg tror ikke at der er så meget vi kan stille op, da det er de gængse regler, som alle a-kasser skal følge. De taler dog om at de vil blive lavet om til oktober. Så det krydser jeg fingrer for.

   Alt det bedste
   Olivia

 4. Jeg har AJKS. Du bør da lige høre ad … 🙂
  Din virksomhed lyder interessant – den skal da ikke lukkes.

  Jeg har arbejdet som digital journalist og digital redaktør. Så der er primært den type jobs, der har min interesse. Og du må da meget gerne lade mig vide, hvis du hører om noget 🙂
  Hvilke former for job søger du? Eller vil du bare gerne tilbage til din virksomhed?

  Håber, du får en god dag 🙂
  /Anja

  1. Jeg har desværre allerede lukket min virksomhed ned, da jeg kommer i karantæne i 3 uger, fra jeg vælger at lukke den. Men jeg må åbne den igen om et par måneder.

   Jeg ved endnu ikke helt hvad planen er. Så imens jeg alligevel ikke må arbejde, går jeg i tænkeboks og laver en maaaasse lister. For og imod. Men jeg tror at jeg vil holde mig fra start-ups. Der har jeg brændt nallerne alt for mange gange, de seneste par år. Jeg bliver helt forelsket i de ildsjæle der står bag, men der skal desværre mere til end passion. F.eks. godt lederskab. Og det er der mange der mangler. Så nu læser jeg en hel masse bøger om lederskab. I tilfælde af at jeg en dag, selv skulle ende med at åbne virksomheden igen og få ansatte. I have a dream!

   Jeg holder lige ekstra øje og så må jeg tagge dig i de opslag, som jeg skulle falde over 🙂

   Hav en skøn (snevejrs)dag,
   Olivia Noel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: