Close
Kvinden der vil gøre en kæmpe forskel

Kvinden der vil gøre en kæmpe forskel

Mit andet indlæg, kommer direkte fra sygesengen.

Inden jeg blev ramt af influenza, nåede jeg forbi min venindes åbning af hendes nye klinik. Men det er ikke hvilken som helst klinik, den henvender sig nemlig primært til kvinder, der har en brystprotese, efter at have haft brystkræft eller kvinder med stomi.

Hun sælger sexet, feminint lingeri. Samtidig har hun en baggrund som sygeplejerske og har selv tidligere været ramt af brystkræft.

Nadia Bech-Ryding, som står bag brandet CPH Femme, har siden jeg mødte hende for et år siden, haft en drøm om at åbne en klinik, hvor hun kunne guide kvinder, der havde været i samme situation som hende selv. Hun har fortalt mig en masse hjerteskærende historier, om hvor hårdt det er EFTER sygdommen er ovre. For der er en del efterveer, som man ikke umiddelbart har med sig, når kampen står på. Vi har brainstormet en del på idéer, om hvordan det hele kunne gøres mere lækkert. Men jeg havde aldrig forventet at det kunne blive så smukt, som Nadia har fået det til.

I går trådte jeg ind i de smukke lokaler ved søerne, og var ved at tabe kæben, da jeg så hvor flot hun havde gjort det hele. En god genspejling af hende selv. En ildsjæl med mod, kærlighed og beskedenhed.

Hendes dygtige kæreste er kok og havde lavet den lækreste mad, der smagte ligeså fantastisk, som den så ud. Boblerne var helt perfekte og det væltede ind med gode mennesker, der ville ønske tillykke med at hendes drøm, endelig var gået i opfyldelse.

Hun kommer til at gøre en kæmpe forskel, for rigtig mange mennesker.

Jeg har engang arbejdet i en klinik, hvor de lavede parykker, til folk som var i kemobehandling. En dag kom en kvinde ind af døren og udbrød højdlydt “Hvis det her ikke kommer til at fungere, så går jeg hjem og hænger mig. Jeg kan ikke mere. Mit hår var hele min kvindelighed. Jeg har ikke mere tilbage”. Jeg glemmer hende aldrig. For det må være en af de ting som følger med, når man gennemgår en så frygtelig sygdom, som kræft er. Da kvinden igen forlod klinikken, var det med tårer og det største smil. Hun havde fået lavet en paryk, helt magen til hendes gamle hår. Den var limet fast, så hun kunne danse, hoppe og juble, lige så meget hun havde lyst til, uden nogen ville bemærke at det ikke var hendes eget hår. Hun strålede. Den lykkefølelse er jeg sikker på at mange kvinder vil få, når de har besøgt Nadia.

Du kan indtil videre følge hende på Facebook: https://www.facebook.com/CPHFemme/

“I mine fine og rolige omgivelser vil jeg vejlede og tage mål til bl.a kompressionsprodukter, lingeri, brystproteser og meget mere.” – Nadia Bech-Ryming, indehaver af CPH Femme.

Se billeder fra receptionen her

Kæmpe stort tillykke til dig Nadia – dit modige menneske 💪

XX

Olivia Noel

2 thoughts on “Kvinden der vil gøre en kæmpe forskel

 1. Du er et unikum – tak for alle ordene undervejs, dine tanker og reflektioner.
  Sammen med dig og andre nære, er denne drøm gået i opfyldelse. Du har støttet mig, lagt ører til og drømt min vej.
  Af hele hjertet tak, Kh Nadia

  1. Tak for de smukke ord Nadia. Men det er all yours. Vi har blot pustet glitter på din vej, for at lade dig forfølge din smukke drøm. Jeg er så stolt over at kunne kalde dig min veninde. Og jeg vil gøre alt hvad jeg kan, for fortsat at støtte dig hele vejen til toppen. Du har et hjerte af guld og alle der kan bruge din hjælp, bør kende til dig <3

   Endnu engang, kæmpe stort tillykke <3

   Møs Olivia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: