Close
Jylland, jeg elsker dig

Jylland, jeg elsker dig

I sidste uge, besøgte jeg det jyske og en hel masse venner.

Jeg har altid været meget draget af mennesker, som kom fra Jylland. De har bare en lidt anden mentalitet, end de mennesker, som jeg kender fra det Københavnske miljø. Dog holder jeg af alle og de mange forskelligheder. Men der er bare noget over jyderne…

NANA

Turen startede i Aarhus, hos min veninde Nana og hendes nye kæreste Martin. Hun hentede mig ved færgen, som man knapt nok kunne se, da hele havnen var pakket ind i en tæt tåge. Samtidig døde min telefon for strøm (mit batteri er i stykker), så jeg løb rundt på en parkeringsplads og kiggede langt efter min veninde. Vi fandt dog hinanden til sidst og vi kunne køre ind i mod Aarhus. Min kammerat Anton, havde anbefalet Aarhus streetfood, som ligger lige ved siden af banegården.

Med urban look og madboder i alle hjørner af den store hal, mindede det meget om det streetfood, som jeg kender fra København. God mad, lækker atmosfære og så er jyderne bare altid så glade, så oplevelsen var skøn. Vi fik hurtig begge sat en pulled duck burger til livs og fortsatte ud i en den kolde forårsluft.

Aarhus Streetfood

Vi blev enige om at vandre igennem strøget og kigge på butikker. Ikke fordi vi som sådan skulle købe noget, men Aarhus er i sig selv utrolig smuk, stemningen var buzzende på den lækre måde og vi trængte til at have en god venindesnak. Efter et par timer, kørte vi imod Nanas nye hjem, hvor vi lavede aftensmad og spillede spil, sammen med Martin.

Natten gik med at Nanas kat miavede mig ind i ansigtet og hoppede rundt i stuen, så det blev ikke til meget søvn. Dog var det min egen skyld, da jeg havde glemt at den skulle være lukket ind på toilettet om natten og jeg ikke fik lukket døren helt til. Så kl.06.45 næste morgen, var jeg oppe igen, efter små 5 timers søvn, for at skulle besøge den næste person på min jyllandstur.

RASMUS

Nana var så sød at køre mig til Kolding, så jeg kunne tage toget videre til Bramming, hvor min gode kammerat Rasmus holdt ventende. Vi har kendt hinanden i de sidste ti år, rejst sammen og har altid haft et helt specielt bånd. Desværre har jeg ikke set ham de sidste 2,5 år, da han er flyttet tilbage til Rømø, mødt kærligheden og elsker at være tæt på hans familie. Alt sammen noget jeg virkelig under ham.

Da vi sås, var det som om vi ikke havde været adskilt de seneste mange år. Vi faldt hurtigt tilbage i vores vante roller, hvor vi slapper af og bare taler frit ud af posen. Han startede med at køre mig ud til spidsen af Rømø, hvor vi stod ud af bilen og gik en tur på den flotte strand. Men da det var virkelig koldt, måtte vi efter et kvarters gåtur, tilbage i bilen for at få varmen. Så kørte vi hjem til hans mor, som jeg har hørt så mange skønne historier om og følte mig meget priviligeret over at få lov til at møde. Og hun var akkurat lige så skøn, som Rasmus altid har beskrevet hende. Vi kom ind til kaffe og the, som vi sad og drak ved bordet i køkkenet, imens de fortalte historier. Rasmus er vokset op med gravhunde og der var netop kommet en ny til familien, da vi kom på besøg, så halvdelen af tiden, brugte jeg på at nusse med hunde, som gladeligt sprang op af mig.

Da vi skulle sige farvel, fik jeg lov til at tage et par herlige billeder af Rasmus og hans mor. Så nu er de foreviget på mit kamera.

Herefter kørte vi til færgen, for Rasmus havde inviteret mig over til Sylt. En lille tysk ø. Han fortalte mig simpelthen så mange fun facts, men jeg har svært ved at gengive særlig mange af dem. Kun at den færge som vi sejlede med, er den som er med i “Ghostwriter” og hans stedfar, som jeg også mødte, har tidligere arbejdet på færgen i mange år.

På Sylt gik vi “amok” i souvenirbutikkerne og jeg tror at vi fik klikket på alt hvad der kunne klikkes på og lave lyde. Der var ikke så mange ting at lave på Sylt, men i godt selskab, er alting skægt. Herefter besøgte vi en pirattema restaurant, som lavede den skønneste mad. Jeg kunnet trille da jeg gik derfra. Min var selvfølgelig fyldt til randen med alt godt fra havet.

Vi tog færgen tilbage, godt proppede af oplevelser, mad og en masse grin. Rasmus er en af mine favoritpersoner og er ALTID fantastisk selskab. Han kørte mig hele vejen til Esbjerg, hvor jeg skulle have min sidste overnatning.

CHRISTINA 

Min bedste veninde er flyttet tilbage til Esbjerg, sammen med hendes familie, bestående af Mikkel, Emily og Palle. Hun vil ligesom Rasmus, gerne være tæt på hendes forældre. De har købt et helt hus og er hermed blevet hr. og fru Danmark. Med alt hvad der følger. Men det passer dem så fint og huset er virkelig smukt.

Da jeg kommer ind af døren, når deres datter kun lige at få øje på mig, inden hun stikker i et højt skrig. Hun har samme dag, fået fjernet polypper, så det hele gør rigtig ondt. Christina og hendes far er ved at forberede aftensmad, så hun har rigeligt at se til. Jeg får trøstet hendes datter, C får sendt hendes far hjem med aftensmad og vi får sat os til bords, med flæskesteg + alt hvad du kan drømme om af tilbehør. Det er ren juleaften. Kort tid herefter kommer Mikkel hjem fra arbejde og de får puttet lille Emily, som stadig er rigtig ked af det.

C og jeg går i krig med at få farvet mit hår, da min udvoksning efterhånden får mig til at ligne en der har opgivet alt. Det ender med at kræve 4 farvninger (to farvebomber), før end det er lækkert karamelfarvet. Desværre holdt det kun én hårvask, men overgangen er rettet ud og jeg ligner en normal person igen. Dagen efter stod C, Emily og jeg op og spiste morgenmad. Vi hyggede de næste par timer og da Mikkel kom hjem kl.13.30, skyndte vi os ud i bilen og tog på loppetogt rundt i de mange forskellige genbrugsbutikker i Esbjerg. Vi nåede 5-6 stykker. Tingene kostede intet. Jeg fik Sand skjorter til min kæreste for 25 kr. stk. som så helt nye ud. Lækker besparelse på 800-900 kr.

Jeg ville have købt en smuk lampe med hjem, men da den manglede en skrue, hoppede jeg fra. Det har jeg fortrudt lige siden. Typisk. Men jeg havde vist også rigeligt at slæbe på. Jeg måtte købe en sportstaske, for at have alting med hjem. Samt en sød flettet kurv til alle tingene.

Da klokken var omkring 17.00 fandt vi en café, hvor vi kunne slappe af og drikke en varm kakao, inden jeg halvanden time herefter, skulle hjem med toget. Det havde været tre skønne dage, men også hårde, da jeg har nået at se en hel masse mennesker, på ganske kort tid. Så det var en kamp at holde sig vågen, på min 3 timers lange tur hjem til Valby. Men jeg klarede den og var hjemme inden klokken var 22.00 onsdag aften.

Jeg glæder mig allerede til næste gang, når jeg skal besøge det jyske. Jeg har netop fået godkendt at jeg skal starte på kørekort til midt april, så måske tager jeg en bil derover næste gang.

 

XX

Olivia Noel

2 thoughts on “Jylland, jeg elsker dig

  1. Sikke en masse ting i har nået..
    Jeg var selv en tur i København i sidste uge, det er skønt at være på sådan en tur, lidt væk..

    Håber det går godt med kørekortet, hepper på dig.. Knus <3

  2. Ja, det var helt skørt, så meget vi kunne nå, på blot 3 dage. Og ja, det er virkelig rart at komme lidt væk engang imellem.

    Tusind tak – det får jeg brug for 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: