Close
Ghosting fra dine veninder

Ghosting fra dine veninder

Hvad er ghosting?

Fænomenet “ghosting”, kædes oftest sammen med dating, men faktisk, er det lige så vel en ting, som man kan opleve fra sine venner og veninder. For dem der ikke kender udtrykket, betyder det at forsvinde ud af en persons liv, uden at give lyd fra sig. Du bliver et spøgelse i deres liv.

Det er sket for mig

Der kan være flere årsager til, at man pludselig bliver fjernet fra personens liv. Ofte har jeg oplevet det i forbindelse med forandringer i deres liv. F.eks. en ny forelskelse, der overskygger alle andre relationer. Det kan også ske, når der kommer familieforøgelse og fokus på falder på det nye familiemedlem, som kræver opmærksomhed døgnet rundt.

Jeg har oplevet det et par gange i år, hvor jeg med et par tætte veninder, pludselig ikke længere hørte tilbage fra dem. Den ene er det, om én måned, præcis et år siden, jeg sidst så. Hun fik en ny kæreste og pludselig var alle sociale medier, overfyldt med den nyfundne kærlighed. Og misforstå mig ikke – jeg ELSKER at se andre være lykkelige. Men jeg indrømmer også gerne, at jeg til sidst fjernede hende fra min Instagram, da kærligheds selfies blev flere og grænserne blev skubbet (jeg har ikke brug for at se din kæreste, halvnøgen…) En del i mig, er ovenud for at se hvor glad hun er, men den anden del, er ked af, at jeg med sæt, blev skubbet langt ned af prioteringslisten og hurtigt glemt igen.

En anden, havde jeg gået i skole med og havde opbygget en tæt relation til. Der skete nogle uheldige episoder i hendes liv, hvor jeg tilbød at være der for hende. Men hendes reaktion var afvisende og hun virkede mere irriteret over tilbuddet end taknemmelig. Jeg lod hende derfor være, da jeg ikke ville mase på, i den hårde periode. Herefter har jeg intet hørt fra hende. Ikke så meget, som et eneste like, på nogle af mine statusser eller opdateringer, hvilke der tidligere, var flittigt af.

Jeg er blevet ghostet.

Hvorfor?

Dette er netop spørgsmålet, man ender med at sidde tilbage med? Hvad gjorde jeg galt, siden at jeg pludselig fik den kolde skulder og mine beskeder, ikke længere vækkede nok opmærksomhed, til at blive besvaret?

Det får jeg nok aldrig svar på, men i stedet tager jeg erfaringerne til mig og har lovet mig selv, at jeg aldrig vil udsætte andre for en lignende oplevelse.

Jeg kunne hive fat i personerne og spørge, hvorfor de ikke længere ønsker kontakt. Det har jeg tidligere gjort med folk, som har slettet mig på Facebook (min app sladrer altså, det sekund nogle smutter). Den ene fortalte mig, at jeg simpelthen var skyld i så mange notifikationer, i vores fælles salgsgrupper, at hun var ved at blive skør af det. Men hun altså intet havde i mod mig og vi har også hilst på hinanden IRL efterfølgende. Sociale medier, kan hurtigt blive skyld i grimme misforståelser, som skal reddes ud i en fart. Men der er også de mennesker, som ikke fortjener den sidste opmærksomhed, da jeg er overbevist om at de godt selv er klar over, at de har taget valget om at afslutte vores venskab. Uden mit samtykke. Hvis de virkelig savnede mig og mit selskab, havde de rettet kontakt til mig.

En anden veninde, som jeg har de mest skønne stunder med, stoppede med at give lyd fra sig, da hun på min 30 års fødselsdag, fortalte at hun var gravid. Jeg bliver 35 år om 1,5 mdr. For et par måneder siden, skrev jeg til hende og spurgte om vi aldrig skulle drikke en kop kaffe igen? Samtidig skrev jeg ærligt, at jeg var ked af at hun havde sluttet alt kontakt med mig, uden videre, efter hun var blevet gravid. Jeg havde med glæde, taget caféturen, sammen med både hende og sønnike. Det lettede vores begges hjerter, at få sandheden på bordet. Café aftalen er endnu ikke kommet i hus, men lettelsen over at vi har fået opløst elefanten i rummet, hjælper gevaldigt på den tyngende følelse, som jeg har siddet tilbage med. Der er nu ingen hard feelings og jeg er sikker på, at vi en dag, får en god kop kaffe sammen igen.

Har jeg selv ghostet?

Hånden på hjertet? Ja, uden tvivl. Men jeg ved ikke med hvem? Men jeg vil ikke pudse glorien og sige at jeg aldrig har lavet lignende stunt, i mine yngre dage.

For nylig, var jeg nødt til at stoppe kontakten, med en veninde, som jeg har kendt i lige knapt 20 år. Men i stedet for at ghoste hende, valgte jeg at skrive hende en lang forklaring med begrundelsen for mit valg. Det gjorde hende uden tvivl, utrolig ked af det og hun var meget fortvivlet over min beslutning. Men jeg gav hende en mulighed, for at få svar på hendes spørgsmål og gå i dialog, uden at hun sad tilbage med alle hendes spørgsmål.

Det er aldrig sjovt at slå op med nogen. Om det er en man dater, er gode venner med eller et familiemedlem.
Men efterlad aldrig en personen tilbage, uden den viden du sidder inde med. Det kan gøre en kæmpe forskel, for deres videre færden, i sociale relationer og livet.

“Med ærlighed, kommer man længst”. Den holder stadig.

Xx
Olivia Noel

2 thoughts on “Ghosting fra dine veninder

 1. Årh jeg har sådan en trang til at kommentere, men ærligt så ved jeg snart ikke hvad der er at sige, andet end: godt skrevet og desværre kender jeg det alt for godt!

  1. Hej Sennie

   Tak for dine søde ord.

   Kom endelig ud med det.

   Det lettede mine skuldre at skrive dette indlæg og få det ud. Nu er de sluppet.

   Jeg har langt værre oplevelser med ghosting, end dem jeg har skrevet om, der er sket indenfor det seneste år. Men det roder op, i en masse andre problemer som jeg har begravet for 5-6 år siden.

   Men det er simpelthen sådan en ubehagelig følelse, af at blive efterladt og ikke få lukket døren ordentligt.

   Uanset hvad, så sender jeg dig en masse kærlighed herfra <3

   Knus O

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: