Close
Follow for follow

Follow for follow

Mor er ikke sur. Mor er skuffet.

Folkens! Vi er er nødt til, at have en alvorssnak inden, at det tager fart. Min indbakke på diverse Insta profiler, er lige nu ramt af noget, som jeg må indrømme går mod alt hvad jeg arbejder for.

“Følgecyklus” eller “follow for follow”. Her gik jeg naivt og troede, at det efterhånden var blevet banket grundigt til jorden, men nej. Nogle har sat gang i de gamle cirkler, og alt for mange er sprunget i med begge ben.

Men jeg vil gerne have flere følgere?

Yes. Det vil vi helt sikkert alle gerne have flere af, men følgerjagten skal standse lige nu. Der er INGEN gylden mellemvej. Ingen smuthuller. Ingen smarte tricks. Det handler om hårdt arbejde, engagement og ordentligt indhold.

Du snyder dig selv i sidste ende.

Hvis jeg ser en profil med 10.000 følgere og begrænset engagement på alle posts, så er min første tanke “hah! De følgere er købt. Her skal jeg ikke være”. Så er jeg smuttet igen. Jeg ved ikke hvem det er du forsøger, at overbevise, men dine reelle følgere får intet ud af, at du laver follow for follow. Dit salg kommer heller ikke til, at stige. Dine statestiker bliver dårligere. Ja, det eneste, som vokser, er din følgerskare. Men det er med døde følgere.

Hvad er follow for follow?

Fantastisk. Du er endnu ikke blevet ramt i indbakken. Kort fortalt, så handler det om, at en flok profiler er gået sammen om, at følge hinanden på kryds og tværs for, at få flere følgere. I min seneste besked var der endda et lille regnestykker med:

15x15x15x15x15 = 759 følgere.

Dvs. at når du fulgte de 15 profiler, som jeg havde fået tilsendt, så skulle jeg sende dem videre til 15 nye, som så skulle inkludere mit navn osv. Det klinger næsten af pyramidespil, (hvilket er noget nær det værste, som du kan grave dine fingre ned i).

Hvad minder det ellers om?

Der findes også websites, hvor du kan vælge hvor mange følgere du vil have, over hvor lang tid og i hvilke kategorier. Danske vel at mærke. Igen, det er tomme følgere. Døde følgere. Du får ingen indtægt eller engagement fra dem.

Fokuser i stedet på, at opbygge en profil med indhold, som dine følgere har lyst til, at engagere sig i. Du kan ikke opbygge dit livsværk på en løgn. Det er fint, at like et par kolleger i branchen, men gør det fordi, at du oprigtigt finder dem interessante.

Så når du modtager en af disse mails (og tro mig, det vil ske – se bare regnestykket ovenover), så svar pænt tilbage, at du ikke er interesseret. Så vælger du dine ægte følgere til, og vælger fusk fra. Du er selvfølgelig også velkommen til, at smide dem linket til dette indlæg.

Du ødelægger det for alle

Det er let, at hoppe med en bølge. Især, hvis det giver en følelse af fællesskab, du er ny og gerne vil have et hurtigt kickstart. Men du ødelægger det faktisk ikke bare dig selv. Du skader hele vores branche, og alle dem, som hver eneste dag knokler for, at lave en god profil. Det er folk, som dem der deltager i disse cirkler, som medierne peger fingre af og gør, at firmaer er nervøse for, at blive snydt, hvis de indgår i et samarbejde. Så lad venligst være med, at vælge den nemme løsning.

Så bliver du en af dem, som vi andre ikke vil lege med.

Jeg lover, at næste indlæg bliver lidt mere muntert.

Kærligst
Olivia Noel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: