Close
En skræmmende konkurrence

En skræmmende konkurrence

Julekalender, adventskalender og andre konkurrencer

Lige nu er alle sociale medier væltet i konkurrence opslag. Tag, del og like. Du har set det et ton af gange. Men har du selv lavet en af disse konkurrencer? Uanset om du allerede har godt gang i konkurrencerne eller planlægger nogle ude i fremtiden, så har jeg lavet en liste over, hvad du gerne må undlade.

Der findes et ton af indlæg, hvor du kan læse om de gængse regler, men kender du også de usagte?

Her er min version:

 1. Hvis du skal lave en konkurrence, så lad være med, at være fedtet. Fx skal du ikke lade folk vinde 50 % rabat – det virker fladt og så kan du lige så godt lade være.
 2. Siger man A, så må man også sige B. Det gælder også forsendelser af præmier. Når du laver en konkurrence, som foregår online, så skal du være forberedt på, at det ikke er alle, som bor lige rundt om hjørnet eller har mulighed for, at komme forbi. Derfor skal du ALTID tilbyde levering.
 3. Nej, det er ikke alle, som kan lide, at blive fotograferet. Bare fordi, at de har vundet er det ikke lig med, at du skal have et foto af vinderen, sammen med deres præmie. Vær forsigtig, hvis du alligevel spørger om lov.
 4. Hvis du laver en konkurrence på Instagram, så lad konkurrencen foregå på Instagram. Dvs. hvis du har en konkurrence nede i din butik, eller på Facebook, så lad være med, at slå op med store bokstaver, at du har en konkurrence. Det har INGEN værdi for mig online. Nej, jeg smider ikke alt, hvad jeg har i mine hænder og kommer forbi.
 5. Tag 5 venner, del på en åben profil i både story og i et opslag. Nå ja, så skal du også lige like både min side og opslag. Når alt dette er klaret, så skal du svare på et spørgsmål. NEJ TAK! Vil du have engagerede følgere? Så lad være med, at stille 117 krav. Det er der ingen, som orker, at svare på alligevel. Det skaber en negativ energi. Keep it simple.
 6. Stil et relevant spørgsmål, som er let, at svare på. Undlad, at skulle sende dem ind på en hjemmeside, hvor de skal lede i lang tid efter svaret. Det er fint, at få dine følgere vippet over på din web, men så send dem i det mindste det rette sted hen. Skab samtidig værdi for jer begge ved, at lade dem svare på noget, som er relevant.
 7. Når du er på Instagram, så kan du kun linke ét sted. I din bio. Så lad nu være med, at forsøge med, at gøre det i dit opslag. Det ser bare dumt ud. Især hvis dine følgere skal bruge det for, at deltage.
 8. Når du har sat en dato, hvor du trækker en vinder, så smid den lige i din kalender. Hvis du glemmer det, så skal der nok være nogle, som minder dig om det. Det er en smule pinligt.
 9. Nu lærte du tidligere, at du skal sende præmien af sted med posten. Men husk, at få det gjort samme dag. Det virker sløset, hvis der går en uge før end den kommer af sted. Så får du vinderen til, at virke mindre vigtig i forhold til de betalende kunder.
 10. Husk også, at sætte en dato for lodtrækning. Alt for mange glemmer det, og så kan folk blive urolige for om det overhovedet er en rigtig konkurrence?
 11. Lad være med, at pakke din konkurrence ind i, at du vil begynde, at kime folk ned med “gode tilbud”. Ingen gider det. De vil højst af med deres e-mail.
 12. Når du har trukket en vinder, så lad for guds skyld være med, at tage deres profilfoto og dele det. Der er noget, som hedder ophavsret og privatliv.
 13. Vi er alle med på, at du gerne vil have flere likes på din profil og opslag. Men lad være med, at bede dine følgere om, at like 5-10 tidligere opslag for, at deltage.

Så galt står det vel ikke til?

Alt hvad jeg har skrevet om her er noget, som jeg personligt selv er stødt på. Også mere end én gang. Derfor fortjener det, at komme med på listen. Dog er jeg sikker på, at der er mange flere svipsere og pinlige konkurrencer derude. Så skriv endelig i kommentarfeltet, hvad det mest skøre har været, som du har måtte gøre for, at vinde en konkurrence?

Jeg har forsøgt, at vinde mange skøre ting igennem tiden. Dog har jeg ikke siddet i en rutsjebane i 13 timer eller været proppet ind i en bil med fremmede, hvor man skal skulle være den sidste, som sidder tilbage.

Til gengæld har jeg vundet et påskeæg i mørk chokolade, som næsten var lige så højt, som jeg selv, og en Arne Jacobsen Ægget stol, som viste sig, at være en miniature udgave.

Held og lykke med konkurrencerne.

Olivia Noel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: